tiistai 15. maaliskuuta 2016

Satuhierontaa Aamukasteessa

Aamukasteessa olemme viettäneet joulun jälkeen satuhierontahetkiä.  Käytössä meillä on ollut Sanna Tuovisen (2014) kirja “Satuhieronta - läsnäolevan kosketuksen ja sadun taikaa”. Tuovisen mukaan satuhieronnolla tarkoitetaan satujen yhdistämistä kosketukseen ja kevyeen hierontaan. Satuhieronta on rentoutumista ja rauhoittumista, läsnäoloa ilon ja leikin kautta. Jo syksyllä ensisijaiseksi tavoitteeksi ryhmässämme asetimme sosiaalisten taitojen tukemisen. Satuhieronnan kautta opetellaankin juuri sosiaalisia taitoja, vahvistetaan itsetuntoa ja rakennetaan luottamussuhteita. Satuhieronnan avulla luodaan rauhoittavia hetkiä, joissa lapsi saa jakamatonta huomiota. (Tuovinen 2014, 12-13, 20.)

Olemme suunnitelleet satuhierontahetket kirjasta valitsemamme yksittäisen sadun teeman ympärille. Hetkeen on sisältynyt satuhieronnan lisäksi mm. aiheeseen liittyviä ryhmäyttäviä leikkejä. Lapset ovat pitäneet hetkistä kovasti ja kuvaavatkin satuhierontahetkiä seuraavasti:


"Satuhieronta tarkoittaa sellaista hierontasatua. Hierotaan ja samalla luetaan. Oli vuodenaika-satu ja leppäkerttusatu." 

”Satuhieronta on tosi hauskaa, siinä tulee muita leikkejä myös.”
”Vuodenaika-sadussa haravoitiin, silitettiin, tehtiin lumiukkoja, hypättiin suureen lehtikasaan, tehtiin lumilinna kaverin selkään.”  

”Leppäkerttu-sadussa käveltiin, tehtiin sadetta kaverin selkään 
ja leppäkerttu meni äitin luo.”

”Satuhieronta on kivaa, ku voi rentoutua.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta :) Tervetuloa uudestaan!