keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Tule ystäväksi näin, kaveriksi nimittäin!

Ystävänpäiväviikolla teimme alle 3-vuotiaiden Kipinä- ryhmässä kaveriseinän. Kädentöinä painoimme yhdessä lasten kanssa kädenjäljet isoihin sydämiin ja liimasimme kasvokuvat pieniin sydämiin isojen vierelle. Seinä on usein ihastelun kohteena ohikulkumatkalla ja pysähdymme yhdessä katsomaan minkälaisesta kaveriporukasta Kipinä- ryhmä muodostuu.

Kaveriseinän teon yhteydessä puhuimme lasten kanssa kaverina olemisesta. Ryhmässä nousi esiin hienoja ajatuksia siitä, mitä kaveri tarkoittaa. Jo pienillä kaveri -sana herätti pohdintaa ja myös kysymyksiä.
Arjessamme olemme koko toimintakauden ahkerasti opetelleet kaverin kohtaamista ja toisen huomioon ottamista. Opettelemme leikkirauhan antamista, rinnakkais- ja yhteisleikkien sääntöjä, sekä tarvittaessa antamaan yksin leikkijälle omaa rauhaa. Lelujen jakamisen opettelu sekä anteeksipyytäminen ja -antaminen ovat myös ajankohtaisia aiheita meillä. Luonnollisesti leikin kautta jo pienet ihmiset oppivat oivaltamaan sosiaalista vuorovaikutusta, moraalikäsityksiä ja arvoja.Mitä kaveri tarkoittaa?


"Isin kaveri on työkaveri."

"Tuo on!"

"Tarkoittaa tota Theoa."

"Silja, minä olen Siljan kaveri."

"Thossa (osoittaa kuvia)."

"Okarkaa."

"Iso Kaja."

"Kaveli hmm. Kaveli on kuka minä olen, Aksu."

"Tonne tonne! (juoksee veljen perään)"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta :) Tervetuloa uudestaan!