maanantai 25. tammikuuta 2016

Yksi, kaksi, kolme ... MYRKKYKALA!

Ennen ruokailua olemme Aamukasteen ryhmässä kokoontuneet yhteiselle hetkelle, jossa olemme viime aikoina leikkineet numeroihin ja lukumääriin liittyviä leikkejä. Lapsista erityisen mieluinen on ollut myrkkykala-leikki, jossa leikinomaisesti tuemme lasten matemaattisia valmiuksia. 

Aluksi tarkkailemme kuinka monta vihreää, keltaista ja oranssia kalaa tällä kertaa meressä ui.  Laskemme vielä kuinka monta kaloja on yhteensä. Kalojen lisäksi esillä on numerokortit. Lapset saavat valita mikä numero vastaa kalojen lukumäärää. Tämän jälkeen valitaan onkija. Onkija kääntyy ympäri ja peittää silmänsä. Yksi lapsista valitsee myrkkykalan. Kun myrkkykala on valittu onkija pääsee kalastuspuuhiin. Yhdessä luettelemme lukuja ja kun myrkkykala sattuu kohdalle huudetaan: ”Myrkkykala!” ja onkiminen päättyy. Yhdessä laskemme vielä kalasaaliin ja etsimme kalasaalista vastaavan numeron.

Lapset ovat leikistä tykänneet kovasti ja jokainen pääsee osallistumaan leikkiin omien yksilöllisten valmiuksien mukaan. Mitä tämän leikin kautta opimmekaan? J

  •         laskemaan lukumääriä, numeroita
  •         numero-lukumäärä vastaavuuksia
  •         yhteenlaskua
  •         vertailua  (enemmän-vähemmän)
  •         lisäksi mm. tuetaan silmä-käsikoordinaatiota, keskittymiskykyä…


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta :) Tervetuloa uudestaan!